Klasik Filoloji Topluluğu
- Eski Yunan/Latin dilleri ve kültürlerine ilişkin öğrencilerin bilgi ve görgülerini artırmak amacıyla yurt içi/yurt dışı eğitim gezileri düzenlemek (ören yerleri, müzeler, ihtisas kütüphaneleri vs.).
- Fakülte bünyesinde dönemsel sergiler düzenlemek (emekli hocaların anılması, Eski Yunan/Latin dilleri ve kültürlerine ilişkin bilimsel içerikli sergiler vs.).
- Eski Yunan/Latin yazılı belgeleri üzerinde çalışmak amacıyla ders dışı okuma grupları ve atölye çalışmaları düzenlemek.
- “Klasik Filoloji Topluluğu Bülteni” (TABVLA DERGİSİ) çıkarmak (topluluğun dönemsel etkinliklerine dair haberler, kitap tanıtımları, Eski Yunan/Latin dili ve kültürünün uzmanlarıyla röportajlar, bilimsel makalelerin çevirileri vs.).
- “Klasik Filoloji Öğrenci Sempozyumu” (ESKİÇAĞ DİLLERİ VE KÜLTÜRLERİ ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU) düzenlemek (Eski Yunan/Latin Dili ve Edebiyatı anabilim dallarının ulusal ve uluslararası mütekabillerinden lisans ve lisansüstü düzeydeki öğrencilerin katılımını da sağlamak).
Klasik Filoloji Topluluğu'nun her öğretim yılında Güz ve Bahar yarıyıllarında yılda iki kez yayımladığı ve İstanbul Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın desteğiyle basılan TABVLA: Klasik Filoloji Topluluğu Dergisi, Eskiçağ ve Klasik Kültürlere ilgi duyan farklı disiplinlerden öğrencilerin hümanist bakışaçısıyla yaptıkları araştırma, çeviri, kitap tanıtımı ve eleştirilerinin ilgili okuyucuyla buluştuğu bir platform olup 2015 yılından itibaren Aralık ve Nisan aylarında olmak üzere yılda iki kez yayımlanan bir öğrenci dergisidir.
- 1. Sayı: Azra Erhat Özel Sayısı için tıklayınız.
- 2. Sayı için tıklayınız.
- 3. Sayı için tıklayınız.
- 4. Sayı: Aristoteles Özel Sayısı için tıklayınız.
- 5. Sayı için tıklayınız.
- 6. Sayı için tıklayınız.
- 7. Sayı yayıma hazırlanıyor (Dosya Konusu: Dili ve Yazı)
VI. ESKİÇAĞ DİLLERİ VE KÜLTÜRLERİ ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU (14-15 MAYIS 2018)
İlki 2013 yılında Akdeniz Üniversitesi'de düzenlenen Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Öğrenci Sempozyumu'nun altıncısı İstanbul Üniversitesi'nde 14-15 Mayıs 2018 tarihinde Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda gerçekleşecek.
Program için tıklayınız.
Öz/Abstract Kitapçığı için tıklayınız.
Fotoğraflar için tıklayınız.
Klasik Filoloji Topluluğu olarak, eğitimini aldığımız kültürlerin, yaşadığımız topraklarda bıraktığı mirası yerinde görmeyi arzulayarak İstanbul ve Anadolu gezilerimizin programlarını hazırlıyoruz. Bu süreçte kulübümüz bünyesinde aktif olarak çalışan Eski Yunan Dili ve Edebiyatı, Latin Dili ve Edebiyatı ve Hititoloji öğrencilerinin ortak noktası olan, Anadolu'da geçtiği düşünülen, hem Batı hem de Doğu dünyasında izler bırakmış Homeros destanlarının coğrafi mirası Troia'yı başlangıç olarak seçtik. Troia'nın ardından Anadolu'nun bize sunduğu tüm kültürel mirası yerinde görmek üzere Ionia, Frigya ve Psidia bölgelerinde geziler gerçekleştirdik ve yeni istikametler için planlamalar yapmaya devam etmekteyiz.
ŞEHİR İÇİ GEZİLER (İSTANBUL'UN ANTİK MİRASI)
İstanbul turlarımızı okulda aldığımız teorik eğitim ışığında şehrin bize sunduğu epigrafik ve filolojik malzemeleri yerinde görmek için hocalarımız ve profesyonel turist rehberleri öncülüğündeki tetkik gezileri olarak düzenlemekteyiz.
GERÇEKLEŞEN TURLAR
Sultanahmet ve Klasik İstanbul Turu
Turun ayrıntıları için tıklayınız.
Süleymaniye-Vefa-Zeyrek Turu
Turun ayrıntıları için tıklayınız.
PEK YAKINDA
Balat-Fener Turu
ŞEHİR DIŞI GEZİLER (ANADOLU'NUN ANTİK MİRASI)
...
Klasik Filoloji Topluluğu'nun 2017-2018 öğretim yılının başından itibaren düzenlemeye başladığı bu etkinlik Dünya sinemasına damgasını vurmuş, pek çok eleştirmen tarafından "kült film" olarak kabul edilen sinema eserlerinin farklı disiplinlerden gelen akademisyenlerin yorumlayacağı, öğrencilerin açılan tartışmalar aracılığıyla klasik edebiyatın etkilerini kavrayabilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda her yarıyıl ortalama 3 etkinlik düzenliyoruz.
GEÇMİŞ ETKİNLİKLER
- Film Okumaları 1 (1 Kasım 2017): Det sjunde inseglet (Yedinci Mühür) [1957] - Ingmar Bergman - Möderatör: Prof. Dr. Kerem Karaboğa; haber için tıklayınız.
- Film Okumaları 2 (29 Kasım 2017): Vampyr [1932] - Carl Theodor Dreyer - Möderatör: Yrd. Doç Dr. Necmi Öztürk; haber için tıklayınız.
- Film Okumaları 3 (20 Aralık 2017): Le Mépris (Tahkir) [1963] - Jean-Luc Godard - Möderatör: Yrd. Doç. Dr. Gürkan Ergin: haber için tıklayınız.
- Film Okumaları 4 (1 Mart 2018): This is England (İngiltere Budur) [2006] - Shane Meadows - Möderatör: Yrd. Doç. Dr. Özlem Karadağ: haber için tıklayınız.
- Film Okumaları 5 (29 Mart 2018): Gâv [1969] - Dariush Mehrjui - Möderatör: Ferhad Eivazi; haber için tıklayınız.
- Film Okumaları 6 (15 Ekim 2018): The VVitch (Cadı) [2015] - Robert Eggers - Möderatör: Dr. Öğr. Üyesi Necmi Öztürk; haber için tıklayınız.
- Film Okumaları 7 (30 Kasım 2018): The Killing of a Sacred Deer (Kutsal Geyiği Öldürmek) [2017] - Yórgos Lánthimos - Möderatör: Dr. Öğr. Üyesi Özlem Karadağ; duyuru için tıklayınız.
- Film Okumaları 8 (12 Aralık 2018): Meshes of the Afternoon (İkindi Tuzakları) [1943] - Maya Deren - Möderatör: Matthias Göritz; duyuru için tıklayınız.
PROGRAM
- Film Okumaları 9 (22 Mart 2019): A Single Man (Tek Başına Bir Adam) [2009] - Top Ford - Möderatör: Dr. Cihat Arınç; duyuru için tıklayınız.
- Film Okumaları 10 (25 Nisan 2019): Viridiana [1961] - Luis Buñuel - Möderatör: Doç. Dr. Serap Yüzgüller; duyuru için tıklayınız.
- Film Okumaları 11 (28 Kasım 2019): Antichrist [2009] - Lars Von Trier - Möderatör: Prof. Dr. Nevzat Kaya; duyuru için tıklayınız.
- Film Okumaları 12 (12 Aralık 2019): Taxi Driver [1976] - Martin Scorsese - Möderatör: Yazar ve Sanat Elştirmeni Ali Şimşek; duyuru için tıklayınız.
GELECEK PROGRAM
- Film Okumaları 13 (12 Aralık 2019): Dracula, 1 Bölüm [2020] - Steven Moffat ve Mark Gatiss - Möderatör: Dr. Öğr. Üyesi Özlem Karadağ; duyuru için tıklayınız.
ATÖLYE (MART 2018): "KLASİK FİLOLOG OLMA YOLUNDA"
Klasik Filoloji Topluluğu mezun olmak üzere olan lisans öğrencileri klasik filolog adayları ve lisansüstü öğrencisi olan klasik filologlarların katılabileceği bir atölye düzenledi. Ayrıntılar için tıklayınız.
İLETİŞİM
@: iuedkft@gmail.com
SOSYAL MEDYA HESAPLARI
https://twitter.com/klasikfiloloji/
https://www.instagram.com/klasikfiloloji/
Tumblr